Feiten en informatie

Heb je vragen over alcohol in het algemeen, of wil je meer weten over de effecten en risico’s van alcohol? Onderstaande websites kunnen je daarmee helpen. 

Alles over alcohol

Op de website alcoholinfo.nl vind je meer informatie over alcohol op basis van cijfers en feiten. Ook kun je hier je kennis over alcohol testen en ontdekken hoeveel jij nu eigenlijk drinkt via de Quiz ‘wat weet jij over alcohol’.

Alles over alcohol is een initiatief van het Trimbos Instituut. Een organisatie met veel kennis over alcohol.  Ben je bezorgd over iemand die je kent, of wil je zelf hulp bij een (beginnend) alcoholprobleem? Ook dan kun je hier terecht.

Rijksoverheid.nl

Wil je meer weten over de wetgeving rondom alcohol en wat het ministerie van VWS allemaal doet om problematisch alcoholgebruik aan te pakken? Of misschien ben je wel nieuwsgierig naar het Nationaal Preventieakkoord? Hierin wordt uitgelegd hoe de overheid roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik aanpakt om de gezondheid van veel mensen te verbeteren. Wil je hier meer over lezen? Dat kan op de vraag&antwoordpagina van Rijksoverheid over alcohol.

Alcohol onder 18 

Op nix18.nl vind je informatie over waarom het niet goed is om te drinken onder de leeftijd van 18 jaar. En hoe verschillende partijen zich inzetten om jongeren onder de 18 niet te laten roken en drinken.