Ook Dranquilo doen

Dranquilo is ontstaan uit de woorden drank en tranquilo. Dat laatste betekent rustig aan in het Spaans. Door deze woorden samen te voegen is een geheel nieuw woord ontstaan, waarmee je laat weten rustig aan te doen met alcohol. Dranquilo is in het leven geroepen omdat mensen het soms lastig vinden om aan te geven dat ze geen alcohol willen. Lees hieronder meer over de voordelen van Dranquilo doen. Of beluister hier meer over in de podcasts.

30 dagen zonder alcohol

Elk jaar doen er bijna 50.000 mensen mee met IkPas, een uitdaging waarbij je een maand lang geen alcohol drinkt en erachter komt wat 30 dagen zonder alcohol je oplevert. Bijvoorbeeld tijdens Dry January. En dat is best veel! Denk  aan een fit lichaam, een betere nachtrust, geld besparen en nog veel meer! Meld je aan op Ikpas.nl en ervaar het zelf!

Eerlijk over alcohol 

Wil je weten hoe het bekende Nederlanders is gelukt om op een andere manier om te gaan met alcohol? Luister dan naar de podcast ‘Eerlijk over Alcohol’. Deze is gemaakt door Koos van Plateringen in samenwerking met het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). In de podcast vertelt Koos van Plateringen over de positieve veranderingen in zijn leven sinds hij besloot om te stoppen met alcohol. Hij praat met zijn verslavingscoach en bekende Nederlanders. De één is gestopt, de ander drinkt minder, maar over één ding zijn ze het eens: met minder alcohol is het leven net zo leuk. Of misschien zelfs leuker!

De gesprekken van ongeveer 30 minuten zijn te beluisteren via alle populaire podcast-apps. Bijvoorbeeld via Podcastluisteren.nl of Spotify.